MURMUR 〰 Pillow Talk: Hannah

”Primul lucru pe care îl faci când cunoști pe cineva este să descoperi, cumva, dacă împărtășiți niște valori comune, nu-i așa? Având propriul brand deja de ceva timp mi-a fost mai ușor să creez conexiuni cu oameni care îmi admirau munca, iar eu la rândul meu pe a lor. Asta pentru că devotamentul meu pentru MURMUR reprezenta elementul care reușea să spargă gheața.

Am cunoscut de-a lungul timpului oameni minunați cu care am purtat conversații ce m-au inspirat cu adevărat și am hotărât să împărtășesc câteva din acestea cu voi.”

Andreea Badala – fondator și designer principal al MURMUR

 MURMUR 〰 Pillow Talk: Hannah

Am întâlnit-o pe Hannah acum câteva luni, cu ocazia unui eveniment pop-up store marca MURMUR. Întotdeauna m-a fascinat ideea de a afla cine îmi poartă creațiile și, implicit, ce persoane cred în aceleași lucruri ca și mine: feminitate, senzualitate, fantezie...

Aceasta se afla la cabinele de probă și încerca o parte din noile rochii. Îmi amintesc și acum primele gânduri care mi-au trecut prin minte când am văzut-o: e frumoasă, m-am gândit eu! De multe ori constat că multe femei din România sunt extrem de preocupate de aspectul lor fizic și tind să ignore multe alte caracteristici și talente pe care le au... am sperat cumva în adâncul meu să nu fie cazul și de data asta.

Când a început să vorbească mi-am dat seama instant că face parte dintr-o categorie din ce în ce mai rară: o femeie ce își trăiește propria fantezie, stăpânind atât încrederea de sine, cât și vulnerabilitatea sa. Hannah este înaltă, superbă, cu o voce suavă și timidă, iar privirea ei inspiră o curiozitate constantă. A ales această rochie lungă, albă, pe care nu cred că ar fi ales-o altcineva cu atâta ușurință. Colierul îi încadra armonios frumosul tatuaj situat chiar sub claviculă.

Să începem prim a te cunoaște mai bine. Cine este Hannah și ce o încântă cel mai mult să facă?

Părinții mei au fost niște frumoși visători ce au încercat pentru mulți ani să aibă ca rod al iubirii lor un mic suflet, fără prea mult noroc însă. Într-un final, după aproape un deceniu, am apărut eu. Tatăl meu dorea să îmi dea un nume evreiesc, aceasta fiind rădăcina mea etnică principală, astfel m-au numit Hannah, care înseamnă „lumină” în ebraică. Am fost născută în Annunciation care semnifică „vești bune”. Uitându-mă în urmă mi se pare amuzant. Bănuiesc că nimic în viață nu este o simplă coincidență. Așadar, cu această mică istorisire ca introducere, pot spune că Hannah este o artistă, chiar dacă îi place sau nu acest lucru; este o micuță naivă încântătoare ce nu va înceta niciodată să viseze. Hannah este ca o cutie mică însuflețită, plină de bucurie și dragoste pentru tot ce o înconjoară. Îmi place să pictez, să dansez și să confecționez pălării pentru brandul Mandarinés. Mă bucur totodată să gătesc și să dansez, să trăiesc și să iubesc. Mă încântă să mă trezesc în fiecare zi și să văd lumea așa cum este ea de fapt: o frumusețe măreață. Viața este asemenea unui cântec al lui Ludovico Einaudi: o plimbare liniștită, legat la ochi, pe plajă – să poți să asculți murmurul valurilor, să simți briza revigorantă, dar fără a ști vreodată dacă urmează să atingi apa sau nisipul cu vârful picioarelor.

Photo of Hannah as a child

Definiția ta pentru libertate? Și trei reguli pe care nu le respecți atunci când vine vorba de modă.

Libertatea pentru mine reprezintă abilitatea de a trăi după propriile principii. Libertatea presupune să nu te lași influențat de forțe din exterior. Mai înseamnă să fii capabil să gândești și să simți prin prisma propriului proces spiritual și psihologic, unul personalizat. Este, totodată, abilitatea de a de a le zâmbi celor față de care greșești și de a avea încredere în capacitatea propriei persoane de a realiza lucruri pe care ceilalți ți-au spus întotdeauna că nu le vei îndeplini. Mai mult, să iubești cu ochii închiși și cu inima larg deschisă. Libertatea înseamnă să fii în cea mai bună relație posibilă cu tine însuți.

3 reguli pe care nu le respect în ceea ce privește moda – bănuiesc:

  1. Nu urmăresc influencerii de modă. Sunt o Lana del Rey retro care rezonează cu un cronometru mai vechi. Consider că retro nu va fi niciodată înafara tendințelor și că este un stil care va reveni pe baricadă în fiecare sezon.
  2. Îmi place să port haine de vară pe timpul iernii și invers, pentru că în niciun sezon nu apuc să port ceea ce ar trebui să port, prin prisma faptului că sunt nostalgică față de sezonul care a fost lăsat în urmă. Astfel, garderoba mea este o dezordine constantă. Unele persoane au o garderobă de vară și una de iarnă, dar a mea este o amestecătură pentru că îmi doresc ce-i mai bun din ambele universuri. Poate fi considerat un păcat?
  3. Combin țesăturile subțiri cu cele groase. Unii prieteni îmi spun în mod frecvent: furoul tău din mătase nu poate fi purtat cu o haină de lână pe deasupra. Nu mă deranjează. Cred că îl face să fie și mai funky și nimeni nu se abține să întoarcă privirea când mă vede pe stradă. Bănuiesc, deci, că fac lucrurile cum trebuie haha!

Cum reușești să-ți întreții starea de spirit, acum că viața de zi cu zi este pusă în așteptare?

Nu o să mint, văd toată situația asta ca pe un film a lui Stanley Kubrick care a luat-o într-o direcție greșită, dar bănuiesc că trebuie să luăm viața așa cum este. Nu consider că aparțin unei anumite credințe religioase, dar rezonez cu multe concepte budiste. Cred în karma și poate că ăsta este un preț pe care trebuie să îl plătim pentru numeroșii ani de ignoranță față de noi și de lume în general. Oricum, prima regulă pentru a rămâne cu mintea sănătoasă este să nu renunțăm la noi înșine haha. Am o rutină cotidiană care mă ajută cu asta. Mă trezesc, mă spăl pe față, adaug puțin tuș negru pentru a obține efectul de cat eye în stilul Annei Karina și adaug niște ruj roșu când mă simt extra. Pun pe mine o cămașă albă, niște blugi în stilul James Deane și prepar un cappuccino înainte de a da porni întregul repertoriu al lui Edith Piaf. După micul-dejun fac un antrenament HIIT și după citesc o carte (de obicei cărți de istoria artei). Când se lasă seara îmi place să pictez, să desenez sau să dansez. Cred că cea mai bună soluție de a-ți păstra mintea sănătoasă este să iei fiecare zi ca atare. Nu mă aștept ca lumea să revină la forma ei de odinioară, dar sper că noi ca persoane vom evolua și vom deveni mai buni în tot procesul acesta al izolării. Nu este ușor să stai cu tine însuți, singur cu propriile gânduri, dar izolarea poate fi modul perfect de a ne ocroti anumite emoții ascunse. În perioada asta învăț să fiu mai bună și răbdătoare cu propria persoană și ăsta e un lucru pentru care voi fi mereu recunoscătoare.

Noi obiceiuri benefice pe care le pui în aplicare? Lucruri care te inspiră în ultima perioadă?

Noile obiceiuri pozitive pe care le-am întreprins de curând sunt destul de puține. Exersez conștientizarea, încercând să o introduc în viața mea de zi cu zi. Când stau jos în timp ce servesc micul-dejun îmi place să conștientizez mirosul cafelei, gustul pâinii prăjite și să fiu recunoscătoare pentru fiecare dimineață. Încerc să-mi exersez cât mai mult controlul de sine în ceea ce privește propriile gânduri, emoții și acțiuni, ținând cont că sunt o persoană impulsivă. În plus, am început să trag mai mult de mine să învăț la pian o melodie nouă pe săptămână. Când eram mai mică obișnuiam să cânt la pian și la vioară, dar știi cum e când începi să crești – viața reușește să așeze lucrurile altfel. Acum că am revenit în Brașov să petrec timp cu bunica mea, am regăsit micul meu pian ruginit. L-am curățat și am început din nou să cânt, ceea ce e minunat pentru mine. Am început, totodată, să mă documentez mai mult despre viața mamei și a bunicii, povești din tinerețile lor și am realizat că, indiferent de epoca în care trăim, când vine vorba de emoții și de dorințe suntem toți la fel. Cred că toate obiceiurile astea noi mă ajută să mă conectez cu propria persoană și tot ce mă înconjoară. Mă fac să fiu mult mai recunoscătoare pentru ce am și cine sunt.

Realitate sau fantezie? Natură sau sanctuarul propriei locuințe? Care este locul tău joacă favorit?

Întotdeauna fantezia: cred ca visarea cu ochii închiși este propria ta realitate. Cât pentru a doua întrebare... asta e una dificilă. Iubesc atât natura, cât și propria locuință, deci le situez cumva pe același loc. Dacă aș putea avea o casă în pădure, genul ăla de case franțuzești din piatră, undeva într-o zonă rurală de munte, aș fi cea mai fericită. Mi-o imaginez asemenea unei case întâlnite în unul din filmele mele preferate: La Belle Noiseuse. O casă din piatră cu tavanul înalt, o grădină interioară imensă și o terasă cu priveliște panoramică spre sat, situată pe cel mai înalt deal. Cred că încep să visez din nou haha.

Ce creații MURMUR ai purta pentru mic-dejun, prânz și cină?                 

Rochia și top-ul Diversion sunt clasice pentru mine și un must-have în dulapul oricărei femei respectabile. Le-aș purta la micul-dejun pentru a adăuga o notă clasică pâinii prăjite franțuzești, cafelei vieneze și repertoriului lui Edith Piaf. La prânz m-aș domoli puțin la o terasă într-un furou Escapade la care aș adăuga o pălărie de vară, et voila! Nu sunt genul care să caute confortul când vine vorba de îmbrăcăminte, deci pentru cină aș alege cu siguranță ceva mulat și elegant care ar merge mână-n mână cu o cină la lumina lumânărilor. Fără niciun dubiu aș alege rochia Ivy pe roșu. E o piesă superbă!

Îți face plăcere să te îmbraci într-un fel anume când stai pe-acasă? Care este piesa ta MURMUR preferară pentru a o purta în casă?

Iubesc să fac asta! Nu dețin nicio pereche de pantaloni de trening pentru că ținutele destinate timpului liber nu sunt făcute pentru mine. Sunt de la un capăt la altul genul de fată Audrey Hepburn, deci chiar dacă stau pe-acasă mă vei surprinde purtând un furou de mătase sau pantaloni de in cu un tricou alb, ori blugi cu o cămașă de mătase: ceva stylish, dar totuși confortabil (pentru gusturile mele). Piesa mea favorită de la Murmur pentru a o purta acasă este fără doar și poate rochia Diversion, pentru că poate fi purtată în mai multe feluri: ca o cămașă de noapte, o rochie de zi sau chiar ca un halat.

Cum te simți atunci când porți MURMUR?

MURMUR mă face să mă simt elegantă, retro și în același timp modernă. Mă face să mă simt așa cum toate femeile ar trebui să se simtă: feminină. Nu sunt de acord cu toată mișcarea asta de însușire a sexului. Bărbații sunt bărbați și femeile sunt femeie, de ce încercăm ce fim altceva decât suntem? Vreau să spun, bineînțeles, daca ești un tomboy, urmează-ți drumul pe care-l vrei, dar asta nu înseamnă că majoritatea industriei de fast-fashion trebuie să se rezume la haine baggy, unisex, de purtat toată ziua. MURMUR mă face să mă simt eu însămi, o gură de aer proaspăt, o radiantă suflare feminină. Îmi place să fiu fancy, chiar extravagantă, iar MURMUR îmi oferă posibilitatea să fiu așa de fiecare dată.

Cum îți imaginezi femeia MURMUR?

Văd femeia MURMUR ca una de succes, jucăușă, puternică și independentă, dar totodată fragilă și gingașă. Femeile MURMUR sunt ca niște opere de artă pe două picioare, un Belle Noiseuse, un zâmbet ascuns ce iese la lumină. MURMUR are piese atemporale/ eterne pentru orice trup, oferindu-i femeii o eleganță care nu va fi niciodată demodată.

Dacă ai putea să alegi pe cineva, din orice timpuri prezente sau apuse, cu cine ți-ar plăcea să-ți petreci carantina?

E o întrebare foarte grea, pentru că am o listă atât de lungă cu oameni care m-au inspirat si pe care mi-ar fi plăcut să-i cunosc. Cred că dacă aș putea mi-aș petrece carantina cu Louise Bourgeois. O ador pe ea, îi iubesc creativitatea și spiritul, caracterul și carisma și, nu în ultimul rând, tăria. Iubesc să fiu înconjurată de artiști și mereu am fost de părere că aceasta avea mii de povești să împărtășească. Arta ei mă inspiră pentru că mereu reușește să trateze profund laitmotive precum copilăria, familia, memoria, iar operele ei de artă „The Spider” și „Cells” pe care le-am văzut la MOMA și Tate m-au mișcat în mod profund. Dacă ești interesată să surprinzi măcar o fărâmă din personalitatea ei, caută pe Youtube „How to peel a tangerine with Louise Bourgeois”. Asta m-a inspirat inițial să-mi numesc brandul de pălării după fructul de portocal.

Coloana ta sonoră pentru această primăvară atipică? Și o recomandare de film?

Aceștia sunt artiștii mei preferați care îmi oferă un sentiment liniștitor și încântător de primăvară: Ben Howard, Bon Iver, Paolo Nutini și Jack Johnson. Genul Indie Rock îmi dă un sentiment excelent care mereu mă îmbie la dans. Sunt destul de cinefilă, deci aș opta pentru filme geniale, dar mai puțin cunoscute de publicul larg. Cred în suflete-pereche și sunt cu adevărat obsedată de iubire și de ideea de iubire, deci această capodoperă m-a făcut să izbucnesc în lacrimi. Recomand cu tărie filmul „Cafe de flore”. E un film canadiano-franțuzesc care urmărește două linii narative ce se intersecteze la un moment dat. E incredibil, artistic, plin de emoții. Replica mea preferată din film este asta: „Dacă se presupune că există un suflet-pereche, se presupune și că nu ar trebui să se întâmple de două ori, nu-i așa?” Dă-i o șansă dacă îți plac dramele complexe.

Găsiți Hannah Blaga pe Instagram @hannahblaga

Fotografie: arhiva personală a Hannei

Orlando Edward @orlandoedward97

Păr: Alex Somandroiu @alex_somandroiu

 

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Shop now