MURMUR Pillow Talk: Stefania Cristian

”Primul lucru pe care îl faci când cunoști pe cineva este să descoperi, cumva, dacă împărtășiți niște valori comune, nu-i așa? Având propriul brand deja de ceva timp mi-a fost mai ușor să creez conexiuni cu oameni care îmi admirau munca, iar eu la rândul meu pe a lor. Asta pentru că devotamentul meu pentru MURMUR reprezenta elementul care reușea să spargă gheața.

Am cunoscut de-a lungul timpului oameni minunați cu care am purtat conversații ce m-au inspirat cu adevărat și am hotărât să împărtășesc câteva din acestea cu voi.”

Andreea Badala – fondator și designer principal al MURMUR

Pillow Talk 〰 Stefania

Să începem prin a afla câteva lucruri despre tine. Cum te-ai descrie pentru cineva care nu a avut ocazia să te cunoască până acum?

Am fost un copil timid, acum nu mai sunt chiar așa. M-am născut în Constanța, un oraș pe malul Mării Negre, în partea de sud-est a României, putând spune că am crescut împreună cu marea. Sunt o fată care iubește fotografia. De mic copil am făcut dansuri, sport și balet pentru o perioadă de 9 ani. Îmi doream să devin coregraf și pianist, haha! Mi-am făcut primul portret la vârsta de 14 ani. După terminarea liceului am participat la un curs de fotografie analog în cadrul unei școli private din Madrid. Am învățat acolo cum să mânuiesc camere de fotografiat vechi, precum Hasselblad, diferite formate foto, ca cel mediu, mare sau Polaroid, și cum să developez un film într-o cameră obscură. Am fost foarte interesată de artă și diferitele ei forme. A trebuit, totodată, să îmi găsesc un loc de muncă pentru a-mi putea cumpăra filme pentru camera și alte lucruri care mă ajutau în procesul creator. Am interacționat cu diverși oameni din industria modei și am devenit model și actriță în mod accidental. Sunt extrem de sensibilă în situații neplăcute. Mă consider o persoană cu resurse infinite de bunătate, deci fii și tu bun cu mine.

Cine ești pentru persoanele care te iubesc?

Sunt Fanny. Numele meu este Stefania Cristian aka Fanny, venind de la porecla pusă de mama mea. Acum toată lumea îmi spune așa. Unele persoane mă consideră amuzantă!

Activitățile preferate din timpul ultimelor luni petrecute acasă?

Este adevărat că pe timpul carantinei m-am conectat foarte mult cu mine însămi. A te conecta cu propria persoana e o experiență atât de firească. Activitățile favorite din ultimele luni, bineînțeles… cititul cărților, gătitul, dansul și descoperirea unor noi filme la care să mă uit, majoritatea dintre ele filme mute.

Ce îmi poți spune despre relația ta cu filmul?

În 2017 studiam actoria la Studiourile John Strasberg, iar debutul meu ca actriță l-am avut 2 ani mai târziu în filmul dramatic franțuzesc LUX ÆTERNA, regizat de Gaspar Noé. Sunt foarte încântată că am avut ocazia să joc alături de regine ale cinematografiei, precum Béatrice Dalle sau Charlotte Gainsbourg, în special în producția aceasta unde erau ele înseși.

Îți place să te pozezi singură. Și pare să transformi tot ce faci într-o expresie artistică. Cum te vezi prin intermediul fotografiei?

Oh, astea sunt nimicuri! Sunt eu însămi… mereu am fost fascinată de natură. Am crescut atât în România, cât și în Spania și am avut de asemenea oportunitatea de a petrece o perioadă cu fratele meu la țară atunci când eram copii, călărind și făcând fotografii în natură. Sălbaticul și inocentul. Îmi place să joc rolul tipului naiv… uneori poetic, alteori infantil. Procedez așa cum simt! Marea artistă Francesca Woodman a fost la un moment dat întrebată într-un interviu de ce se fotografia pe sine în mod obsesiv, iar răspunsul ei a fost: „Sunt întotdeauna disponibilă”.

Pe cine iubești?

Pe Christ (Hristos)! Chiar și numele meu este Christian, haha. Îl iubesc pe Iisus pentru că a transformat apa în vin. Îl iubesc pe Fassbinder! O iubesc pe Zoe Lund! Îi iubesc pe David Bowie și pe Marilyn Manson!

Pe cine dintre cei ce au trăit în epoci diferite crezi că ai iubi?

Pe Shakespeare!

Cum te simți când porți creațiile Murmur?

Sofisticată, dar având în același timp un aspect inocent uimitor. Mă simt atrăgătoare și cu adevărat femeie când port Murmur. Chiar și Dumnezeu pare a mă privi!

Cum pronunți Murmur? Și câte limbi vorbești?

Murrr-murrr... cu un ușor accent franțuzesc. Ei bine... vorbesc limba română, sunt fluentă în spaniolă și engleză, iar franceza am învățat-o la școală. Acum că locuiesc în Paris am ocazia de a exersa franceza zi de zi. Iubesc orașul! Este unul foarte creativ care îmi dă forță să trăiesc o viață artistică și pasională. Pot spune că vorbesc și italiană atunci când nu există altă opțiune de a relaționa cu cineva.

Ce i-ai transmite unei femei pentru a-i crește încrederea de sine?

Sunt atât de multe lucruri de spus... Toate femeile sunt frumoase. Adevărata frumusețe vine din interior. Nu îți fie teamă să-ți exprimi propria personalitate! Acesta este modul prin care frumusețea interioară ajunge să strălucească. Nu te compara niciodată cu alte persoane și apreciază cine ești cu adevărat! Imperfecțiunea este frumusețe. Prezentul, asta e frumos!

Ce coloană sonoră ai asocia cu fotografiile pe care ți le-ai făcut purtând creațiile Murmur?

Melodia prietenului meu Cory becker- Under a Tree … Ador cântecul ăsta și mă face să mă gândesc la faptul că mi-aș dori să fiu un copac.

Cine vei fi în viitor?

Hahaha… ei bine, când ajungem să cunoaștem viitorul, înseamnă că nu mai există unul. În ultima vreme am fost un susținător al drepturilor animalelor pe platformele de social media, în legătură cu organizații precum PETA, și mi-ar plăcea enorm să mă implic cumva în proiecte viitoare împotriva coridelor, a vânătoarei, testelor pe animale și orice formă de cruzime față de necuvântătoare. Sunt animale care suferă și mor zilnic în laboratoare, nefiind aproape deloc protejate împotriva brutalității.

La ce întrebare pe care nu am pus-o ți-ar plăcea să-mi răspunzi?

Când ne vom reîntâlni?

 

Pozele reprezintă autoportrete ale Ștefaniei capturate pe film. Ștefania poartă Haze Bra Top și Haze Shorts Lavender.

Descoperă mai mult pe contul de Instagram al Ștefaniei

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate

Shop now